Vil du gerne leve sundere?

Home / Blog / Vil du gerne leve sundere?

Det er uhyre vigtigt at ernære sig sundt og drikke rigeligt vand. Ens krop kan nemlig ikke klare sig uden sund og næringsrig mad, og man bør hjælpe sin krop så godt på vej, som man kan. Det er især de små forandringer og kostråd, der kan gøre den største forskel for ens velvære, og derfor er det også helt essentielt, at man er vedholdende med sin diæt. Kun sådan kan man opleve gode resultater, der blandt andet indebærer øget energi og glæde. Især nødder kan forbedre ens helbred betydeligt, og heldigvis smager nødder lækkert.

Det sunde liv

Vi ønsker os alle sammen det sunde liv. I løbet af årene er vi konstant på jagt efter noget bedre, der kan gøre hverdagen en smule lysere og livet en smule sødere. Det kan til tider være svært at få det hele til at hænge sammen, og travlhed, stress og utilstrækkelighed kan ramme os alle sammen fra tid til anden. I sådanne situationer er det ofte maden og ernæringen, der nedprioriteres, fordi det kræver tid og motivation at lave sund mad til hele familien. Det kan være fristende at gribe til færdigretter og take-away, når det er så nemt at få hænderne i, som det nu er. Men det er vigtigt at være vedholdende, og det er helt essentielt, at man tager ansvar for sig selv og sit helbred. Sund mad er det første skridt mod et sundere liv, og det er de små til-, og fravalg, der kan gøre den største forskel.

Spis nødder

En lille ting man kan gøre for at forbedre sit helbred er at spise flere nødder. Og nej, her er der ikke tale om saltede, sukkerristede eller olierede nødder, men helt almindelige, naturlige nødder. Det fantastiske ved nødder er, at de indeholder en høj andel fibre, umættede fedtstoffer, vitaminer, mineraler og protein. Alt dette er alt for ofte en mangelvare i den almindelige danskers kost, og derfor er det en rigtig god idé at spise omkring 30 gram nødder dagligt. Denne anbefaling kan hjælpe en på vej mod sundheden, og det er især hjertekarsygdomme, der forebygges, ved at spise rigeligt med nødder.

Økologiske mandler

Især en mandel er en rigtig god nød at spise. Selvom en mandel officielt ikke er en nød, men en kerne, så indeholder den lige så mange gode ting som en nød. Økologiske mandler kan være et perfekt topping ovenpå myslien til morgenmaden eller for eksempel som hakkede mandler i en pesto. Derudover findes der også adskillige gryderetter, hvor det er utrolig lækkert med ristede mandler ovenpå. Andre mennesker foretrækker at spise mandler uden noget til, mens andre er fans af at komme dem oven på risalamanden eller ned i tærten. Mandler er meget populære, og ved at spise økologiske mandler behøver man ikke at få dårlig samvittighed. Mandler vokser i varme klimaer, og man kan blandt andet nyde mandler fra Spanien og Kalifornien. Mulighederne indenfor økologiske mandler er mange, og heldigvis er alle mulighederne utrolig velsmagende. Så hvad venter du på? Kom i gang med at spise flere nødder – især mandler – allerede i dag!